divendres, 24 de setembre del 2010

Primers comentaris, afalagadors i entusiastes, sobre 'La novel.la de Dickens'

A sota podreu veure un resum de les frases més elogioses sobre 'La novel.la de Dickens' que han anat apareixent a la premsa aquests dies.


Resum de premsa sobre La novel·la de Dickens, de Neus Canyelles
(Proa, 2010, 174pp.)

* Una alenada de frescor, sinceritat, fantasia, amor a la vida i preferència per les coses quotidianes: la senzillesa de l’escriptura. Una novel·la sense pretensions, una mica d’imaginació literària i escrita com es parla al carrer. Suficient per emocionar-se a cada pàgina. (...)
La recreació d’una història dins d’una altra història, d’una vida dins de l’altra vida, està feta amb ofici i convicció (...) La fantasia literària ens porta a la delectança de la vida fantàstica. (...)
L’exquisidesa literària que mostra Neus Canyelles no sorpren tant si es coneix la seva obra, encara curta, però que mostra que darrere la seva prosa hi ha molt d’ofici d’escriptor i un bagatge creatiu important. Li manca el guardó bàsic: el reconeixement més ampli dels lectors. La novel·la de Dickens el pot obtenir. Se’l mereix amb escreix.
(Jordi Capdevila, Avui)

* L’estil de La novel·la de Dickens enriqueix el tot i diferencia el llibre d’altres que puguin sorgir al mercat. I la dota de qualitat literària. D’alta qualitat, val a dir-ho. (...) Tot va bé si acaba bé. 
(Carles Cabrera, Diari de Balears/Bellver)

* La autora mallorquina escribe con naturalidad y se encuentra cómoda en el tono de Cuento de Navidad. (...) Convertir el aura que ven las personas que sufren migrañas en una presencia humana es un acierto. (...) una literatura que replantea con seriedad lo que parecía superado y obsoleto, adaptándolo con las fórmulas del actual mercado afectivo. 
(Julià Guillamon, Culturas)

* Un llibre tan senzill i complex a la vegada, d’expressió del tot natural i gerda. (...) Magistral.
(Bartomeu Fiol, Diari de Balears)

* La novel·la de Dickens és una obra que sedueix per la naturalitat del to, que entrellaça vida i literatura i que consagra Neus Canyelles com una gran escriptora. Una novel·la que acompanyarà el lector fins molt després d’haver-la llegida.
 
(www.melibro.com)

* Autèntica i entranyable, senzilla i sense pretensions. 
(lletresenbloc)

* Els personatges de La novel·la de Dickens són herois del dia a dia i la seva proesa és sobreviure en un món on res és com voldrien.
(Marta Planes, Llegir en cas d’incendi)