dimarts, 5 de març del 2013

'La rebel·lió catalana', Antonio Baños

Ja arriba el nou llibre de l'Antonio Baños. Dia 26 de març. ''La rebel·lió catalana", publicat per Labutxaca. Un llibre per discutir, reflexionar i dialogar:

 «Aquest és un llibre sobre Catalunya i el seu destí com a nació. Una reflexió periodística sobre els motius i les raons que acumulen els que creiem en les bondats evidents d’un procés d’independència. El llibre, ja ho llegireu, no té pretensions científiques, ni mètodes acadèmics, ni dades exhaustives. És un conjunt d’idees per fer més fàcils, relaxades i engrescadores la discussió i la reflexió.

 Servidor, mig de Nou Barris, mig de Sant Andreu, és un català dels de tota la vida. És a dir, amb els quatre avis de fora. Mai, ni un quart d’hora, he estat nacionalista. Sóc d’aquells a qui les pàtries perdudes i llunyanes els fan més mandra que les futures i possibles. Sóc dels que creu que la rebel·lió catalana ha de ser completa i ha de portar-nos a reconstruir tots els discursos i totes les realitats. Sistema productiu inclòs. Tot alhora. I amb alegria.»

Amb aquestes paraules Antonio Baños presenta La rebel·lió catalana, un llibre que posa els punts sobre les is perquè tothom, sigui de l’opinió que sigui, conegui els arguments i les raons que han portat a milers de catalans a voler ser independents.


La rebel·lió Catalana. Notícia d’una República Independent. 
Antonio Baños
Labutxaca, Març 2013, 264pp.

 Antonio Baños (Barcelona, 1967) és periodista i col·labora amb tota mena de mitjans. Ha publicat un parell de llibres sobre economia, La economía no existe i Posteconomía (ambdós a Libros del Lince), on explica com aquesta cruel estafa que anomenen crisi ha pogut dominar i canviar les nostres vides. Va suar de valent a la Diada del 2012 com gairebé tots els catalans que hi eren i, com tots, es va emocionar i va sentir el vertigen d’una nova època que s’encetava. Per provar d’explicar-ho ha escrit La rebel·lió catalana (labutxaca, 2013), el seu primer llibre en català.