dilluns, 20 de gener de 2014

Yannick Garcia guanya el Premi Documenta 2013

Yannick Garcia guanya el Premi Documenta 2013 amb el conjunt de relats La nostra vida vertical 

El jurat del Premi Documenta, format per Jesús Cartañà, Marina Espasa, Pau Vidal, Josep Cots i Eugènia Broggi, reunit a Barcelona aquest mes de gener, ha decidit premiar el conjunt de relats La nostra vida vertical, de Yannick Garcia, i ho ha fet públic avui dia 20 de gener. 

Del llibre el jurat en destaca la varietat estilística, l’elegància, la pulcritud i el rerefons tèrbol de l'univers literari de l'autor. El jurat ha estat gratament sorprès tant per la joventut de molts dels autors com de la solidesa de les seves propostes. 

L’obra guanyadora serà publicada al mes de març de 2014 per la nova editorial independent L’Altra Editorial.

Yannick Garcia (Amposta, 1979) va guanyar el II Premi de Poesia Gabriel Ferrater amb el recull de poemes De dalt i de baix (2003, Edicions 62) i al cap de poc va aparèixer a l’antologia de poesia ebrenca Terres d’aigua. Poemari de les Terres de l’Ebre (2004, Cossetània). Pel que fa a la narrativa, ha publicat relats en revistes i va guanyar el XX Premi de Narrativa de l’Ametlla de Mar amb el recull de narracions Barbamecs (2011, Cossetània). Ha participat en les antologies Els caus secrets (2013, Moll) i Emergencias (2013, Candaya). Col·labora ressenyant novetats editorials al Cabaret Elèctric d'iCat.fm. 

És intèrpret simultani per a institucions, empreses i mitjans, i traductor i corrector per a editorials. Va ser professor d’interpretació a la Facultat de Traducció de la Universitat Pompeu Fabra. Ha traduït assajos, novel·les i obres de divulgació de l’anglès, el francès i l’alemany, d’autors com Jules Verne, Michael Palmer, Michael Conelly, Sebastian Barry o George Saunders.

Us anirem informant!